Jak zůstat motivovaný a dojít úspěšně k cíli

Rozhodli jste se shodit kila nebo se naučit nový jazyk, ale nevíte jak zůstat motivovaný, když výsledek nevidíte po pár týdnech? Poradíme vám jak na to.

  • Na vysoké nároky zapomeňte

Je fajn mít od sebe očekávání a stanovit si cíle. Pokud by vás ale nároky měly v práci brzdit, raději se jich vzdejte. Žádný učený z nebe nespadl, a to platí i pro vás. Přestaňte naříkat, že jste k ničemu a zaměřte energii na samotnou práci – krok za krokem. Nesrovnávejte se s ostatními, ty mají svojí vlastní cestu a cíle. Navíc, když si neustále budete říkat, že je někdo lepší akorát vás to demotivuje

  • Trpělivost na prvním místě

Úspěšní lidé se nevzdávají a kontinuálně se učí, i když jim činnost zprvu nepřináší výsledky. Trpělivost se vyplatí, a tak vězte, že se k výsledku blížíte mílovými kroky – jen nikdy nevíte kdy přesně přijde.

  • Pozitivita

Snažte se ale především myslet pozitivně, aby vás procent učení se bavil. Nikdy totiž nejde jen o pouhý výsledek, ale především o samotnou činnost. Výsledek přichází ve chvíli, když vás daná činnost baví a jste jí nadšení. Bez vášně se nikam neposunete.

 

Autor příspěvku: Redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *